Particulele toxice ajung chiar și în inimă. Ele pot alimenta boala Parkinson

Boala Parkinson este o teamă comună. Deși se dezvoltă în mod constant noi metode de combatere a consecințelor sale, suntem în general neputincioși în fața ei. Nu știm cum să o prevenim în mod eficient sau cum să o vindecăm. Într-o societate în curs de îmbătrânire, problema este în creștere și, între timp, oamenii de știință nu au vești bune – un factor de mediu greu de prevenit probabil că accelerează dezvoltarea bolii și contribuie la amploarea tot mai mare a amenințării.

Microplasticul este probabil una dintre cele mai grave amenințări la adresa umanității. Deși nu știm încă exact cât de grave pot fi toate consecințele prezenței sale pe scară largă în corpul nostru, lumea nu mai ia cu ușurință prezența sa. Nanoplasticele s-au infiltrat în apele deschise și subterane, au pătruns în sângele nostru și pot pătrunde în aproape toate organele, chiar și în inimă. Nu ocolesc nici creierul, favorizând, de exemplu, problemele de demență. Dar boala Parkinson? Legătura acesteia cu microplasticele este cea pe care au analizat-o cercetătorii americani.

Microplasticele și boala Parkinson

Am scris recent despre descoperirile îngrijorătoare ale oamenilor de știință de la Universitatea Rhode Island din Kingston (SUA). Aceștia au indicat posibila influență a microplasticelor în accelerarea proceselor degenerative din creierul uman.

Din păcate, concluziile publicate de o echipă de la Facultatea de Medicină a Universității Duke, indică riscuri similare și se concentrează asupra bolii Parkinson.

  • Studiul nostru sugerează că prevalența micro și nanoplasticelor în mediul înconjurător poate fi un factor de risc important pentru boala Parkinson și pentru progresia acesteia. Acest lucru este deosebit de îngrijorător, având în vedere creșterea preconizată a concentrației acestor contaminanți în apa și alimentele noastre, spune cercetătorul principal, Dr. Andrew West.

Amenințarea reprezentată de cești și furculițe

West și colegii săi au descoperit că nanoparticulele de polistiren din plastic se pot lega de o proteină cerebrală numită alfa-sinucleină. Aceste legături sunt foarte puternice și au fost detectate în partea neuronilor noștri responsabilă cu gestionarea digestiei celulare.

Unde puteți găsi polistirenul suspect? În mare parte în articole de unică folosință, cum ar fi paharele și tacâmurile de plastic.

Dr. West subliniază că studiul nu a fost efectuat pe oameni, ci pe culturi neuronale și modele de șoareci.

  • Natura izbitoare a interacțiunilor pe care le-am observat în modelele noastre sugerează că ar trebui evaluat și rolul lor în riscul și evoluția bolii Parkinson și a demenței la om, spune cercetătorul.

Boala Parkinson – consecințe

Boala Parkinson este o boală neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează sistemul extrapiramidal, care este responsabil pentru mișcările din tot corpul. În cazul bolii Parkinson, rigiditatea musculară, tremurăturile și mișcările încetinite progresează. Procesul duce la dizabilități severe și la o reducere extremă a calității vieții pacienților.

Boala Parkinson este considerată boala neurologică cu cea mai rapidă creștere din lume. Numeroase date sugerează că factorii de mediu ar putea juca un rol semnificativ în acest sens, dar aceștia nu au fost încă identificați definitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.