Iată ce se întâmplă cu organismul tău atunci când bei ceai în fiecare zi

Ceaiul este a doua cea mai consumată băutură din lume, după apă. Peste două miliarde de cești de ceai sunt consumate în fiecare an. Ceaiul verde și ceaiul negru sunt cele mai populare ceaiuri la nivel mondial, deși există mai multe variante ale acestei băuturi. Există un curent care vorbește despre principalele dezavantaje ale ceaiului atunci când este consumat în exces, dar beneficiile sale depășesc cu mult efectele secundare, atâta timp cât nu se abuzează de el sau nu este băut prea fierbinte.

Beneficiile consumului de ceai în fiecare zi

S-a demonstrat că constituenții ceaiului, în special polifenolii, protejează împotriva bolilor cardiovasculare și a cancerului, precum și că reglează metabolismul lipidelor și al glucozei.

Consumul zilnic de ceai este asociat cu un risc mai mic de mortalitate din cauze precum bolile cardiovasculare și metabolice. Unele cercetări au constatat o reducere cu 24% a mortalității totale în cazul consumului a trei cești de ceai pe zi.

Atunci când ingerăm ceai, în organismul nostru au loc o serie de activități biologice, cum ar fi captarea radicalilor liberi datorită activității sale antioxidante. Abundența de catechine contribuie la acest fenomen antioxidant și antiinflamator, doi factori strâns legați de diverse boli, cum ar fi cancerul.

Acesta este motivul pentru care literatura științifică a demonstrat asocieri între consumul a aproximativ trei cești de ceai pe zi și reducerea unor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul gastric, oral, pulmonar, al tractului urinar, al tiroidei, al ovarelor, leucemia și gliomul.

Polifenolii conținuți în ceai, precum și alți biocomponenți, reduc daunele oxidative care se produc zilnic asupra ADN-ului, prevenind deteriorarea celulelor care poate duce la orice, de la atacuri de cord la protecția împotriva agenților patogeni.

Funcția noastră vasculară ar putea fi îmbunătățită dacă am bea ceai în fiecare zi, deoarece, printre alte consecințe, ceaiul reglează producția de oxid nitric, care este legată de sănătatea venelor și arterelor noastre.

Tulburările cognitive sunt o altă alterare care ar putea fi redusă prin consumul de ceai. Unele cercetări au arătat că consumul a două cești de ceai pe zi a dus la o reducere cu 26% a riscului de a dezvolta tulburări cognitive.

Așteptați ca ceaiul să se răcească pentru a profita de beneficii.

Nu există dovezi consistente de asocieri dăunătoare între consumul de ceai și sănătate, cu excepția cazului în care acesta este consumat foarte fierbinte. Ceaiul, precum și orice băutură sau aliment consumat foarte fierbinte, poate crește riscul de cancer esofagian și gastric din cauza temperaturii excesive care poate produce leziuni termice.

Dincolo de evitarea consumului atunci când este prea cald, ceaiul va avea efecte dăunătoare pentru sănătate doar atunci când este consumat în exces. Fiind un stimulent, la fel ca și cafeaua, consumul excesiv poate provoca alterări, transpirații, palpitații excesive, nervozitate și alte efecte legate de consumul excesiv de cofeină sau stimulente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.